2023. január 17., kedd

Olasz csődörök a tűzoltók világában.

 Magyarországon az IVECO nem éppen egy elterjedt márka, a tűzoltóságok körében. A hivatásosok között, leginkább magasbólmentőiről ismert, igaz érkezett pár fecskendő és két műszaki mentő is. Az Iveconak saját felépítmény cége van a Magirus, bár itthon a Heros is rakott rá felépítményt. Sokkal inkább a Renault és Mercedes autók amik elterjedtek, ennek ellenére mégis található pár hazánkban íme pár közölük : 

ÖTE és ÖTP 

Egy igen egyedi darabbal kezdenék, ami kis mindenesként Nagykovácsiba került és egy korai Daily alapra épült. 



Maradjunk az Önkénteseknél , következő autónk külföldről egy gyógyszergyárból érkezett a sokak által ismert, Devecser városába. A jól ismert Magirus csinálta rá a felépítményt, típusa: 120.25




Szintén még a fantázia nevek előtti modell elnevezések korából érkezett Zsámbékra ez a fecskendő, szintén a Magirus felépítménnyel érkezett , típusa : 120.19 



Következő érdekes darabunk már színében is érdekes. Egy szintén 120.25 terepgumis kivitel, amit Tótvázsony vásárolt magának. 



A következő autó egy druszám , Balázsnak lett elnevezve, és a Hajós ÖTE vásárolta. 


A KÖTÉL egy egyedi autót terveztetett a Heros-al és meg is vásárolták maguknak, ezen a képen még az alap autó látható dekor nélkül. Iveco Daily 4x4 az alapja és a BM Heros gyártotta a feléptményt.


Egy budapesti ÖTE-hez került ez az érdekes csörös Iveco, ami vízszállítóként szolgál. 


Ezt az egyedi autót teljes mértékben a Bicskei csapat tervezte, az egyik legprofibb autó lett kis hazánkban. 



Hivatásosok 

Hosszú 15 éves pályafutást futottak be Budapesten. 2 darab volt belőle, és minden nagyobb tűznél ott voltak. Ezek voltak a légzőbázisok, kis zöld árbocuk alapján mindig lehetett látni ha ott voltak, igazi igáslovak voltak .


Egy időben érkezett pár darab belőle, még az országos rendszer előtt, és nagyon kevés tűzoltóság mondhatja el magáról hogy kapott. 


A következő egy igazi kuriozom , mindössze két darab  jött belőle. Műszaki mentők, de darut nem szereltek rá. Budapest - Körmend kapott belőle. 


A következő részben árúszálltók láthatóak , amik a tűzoltóságok loti fútijai. Az egyik attól érdekes, hogy Győrhőz hasónlóan lekerült róla a poros felépítmény és dobozt raktak rá ( a FER autója ) .  Sorrenben : Budapest  - Kaposvár - FER 




végül amiről a legismertebb itthon a cég, a magasbólmentők. 



Répcelak magasbólmentője amit külföldről szereztek be maguknak. 



A legújabb Magirus gyártmány, a legutolsónak átadott Iveco, ami BP XI. kerületébe került. 



5 darab érkezett belőle, egyedi kocka fülkével. 


A FER egy korábbi autója. 



Köszönöm a figyelmet. 

www.bbazsaphoto.hu 

2023 - 01 - 17 


















































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése