2015. december 15., kedd

Csillagosok - Tűzoltóság - II.rész

Ebben a részben a különlegesebb Mercedesek kerülnek bemutatásra. A teherautókból ez az 1 rész.


Mercedes Atego 1218.- K teher 

A Katasztrófavédelem azt a feladatot kapta, hogy segítsen elszállítani a tilosban parkolókat, illetve az autó káreseteknél segédkezik, Az autón, csúszóplató, önrakodó daru található. Állomáshelye a VIII. kerületi parancsnokság, régi ismertebb nevén FTP. 


munka közben

teljes felszereltség bemutató

Mercedes Vario 616  - Mobil vezetési pont

Ezt a kocsit a BM Heros gyártotta. Mobil vezetési pontként működik. Nagy LCD TV-n képes megjeleníteni az összes adatbázisba feltöltött térképet, tervrajzot. A kocsira fejlett telekommunikációs rendszer is beépítésre került.  Szolgálati helye Paks, azon belül is a Paksi Atomerőmű. 



Itt látszanak az lcd monitorok és telekommunikációs eszközök. 

Mercedes Atego 925 - Ferihegy

Az autóból kettő darab szolgál Ferihegyen Attack 1-2. A különbség apró, az egyiken nagyobb málhatér található. Legtöbbször tankoláskor vannak jelen, hogy a bajban gyorsan beavatkozhassanak. 

Az ATTACK - 1


Az ATTACK - 2

itt látható a nagyobb málhatér

Mercedes Atego Rosenbauer AT2 - Ferihegy.

Ferihegy mindenese. Bár milyen átlagos feladat adódik a reptéren ezt az autót vetik be. A fővárosban is szolgál az ilyen autóból, azokhoz képest a különbség, a fényezés. Illetve egy érdekes oltóberendezés a Kobra. 

Gyakorlat közben , háttérben a toronnyal. 

Bevetésre várva. 
,
Mercedes Actros 4158- Vízszállító. 

2005-ben állt szolgálatba a reptéren. 20 000 liter víz és 1000 liter hab szállítására alkalmas. Motorja egy 576LE V8 diesel. A tetőmonitor 5000 liter / perc teljesítményre alkalmas. 

4 tengelyes. 
Mercedes Atego 1328 - METZ L32

Ebből a magasból mentőből mindössze 3 állt szolgálatba: Esztergom, Körmend, Marcali. Nekem kettőt is sikerült lefotózni a 3-as flottából. Egyet helybe Esztergomba, a Körmendit pedig Budapesten

Esztergom szere

Körmend szere 

Mercedes Actros 2641 - BM Heros Aquarex 

Ebből ez az egy épült, egy fajta prototípusként. Később a megrendelő az OKF a Renault alapok mellett döntött, így egyedülinek maradt meg az autó. Az szer Esztergomban szolgál. 

Esztergom szere. 


Mercedes Unimog - Erdőtüzes szer. 

Az alap használtan érkezett, a felépítményt a Heros rakta rá és alakított át erdőtüzes szerré. Az autó egyedüli az országban és Veszprémben szolgál. 

Állomáshelyén. 

Mercedes Unimog- Kényszerhelyzeti Készültség

Ez a reptéren szolgáló szer, egy vontató. A volt Polgári Védelemnél a Kényszerhelyzeti Készültségnél szolgál. 

Múzeumok éjszakáján 

Mercedes 1117 - K teher / Kényszerhelyzeti. 

Szintén a Kényszerhelyzeti készültségnél szolgál ez az autó. A plató felemelhető így a reflektorok, kárhelylámpaként tudnak világítani. 

Állomáshelyén 1-es terminál 

Mercedes Atego - FER K - teher. 

Ezt az autót szintén a BM Heros tervezte. A MOL FER tűzoltóságán szolgál. Különböző vegyi konténereket rejt a belső rész, amit egy lehajtható hátfalon keresztül közelíthetnek meg. Különböző guruló konténerek vannak rögzítve a belső részen. 

Kárhelylámpák, csörlő. 

Mercedes 911 - Fecskendő 

Mostanában a GEK / Gazdasági ellátó központnál látható ez az autó. Érdekessége az elöl elhelyezett szivattyú. A felépítménybe szerelt hátsó legénységi tér. 

Igazi régi német klasszikus. 

Mercedes 1626 METZ.

Az autó adományként érkezett Mohácsra. Régen fecskendőként vonult, de az 5000 literes tartályának hála mára vízszállítóként vonul. Az autón a tetőre szerelt vízágyú van szerelve, illetve a málhatérben mindkét oldalt gyorsbevatkozók találhatóak. 

Mohácson 

Mercedes Atego 1225- Sopron

Erre a típusra inkább a fecskendők jellemzőek itthon. Viszont sok helyen műszaki mentőként is vonulnak. A Soproni verzión nincs daru. 

Sopronban 
Köszönöm a figyelmet:


2015-12-15






















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése